فعالیت در زمینه طراحی سایت رو از حدود ۶ سال پیش به عنوان یه برنامه نویس full-stack شروع کردم، الان که دقت میکنم، هر چی فکر میکنم دلیل این که به طراحی سایت روی اوردم رو یادم نمیاد!
برای برنامه نویس full-stack بودن باید راه زیادی رفت، اول از فرانت و html, css و js شروع کردم و بعدش هم php و فریمورک لاراول رو یاد گرفتم. همه این بخشها رو خود جوش یاد گرفتم، البته که این مدل ورود به یه فیلد تخصصی رو اصلا توصیه نمیکنم، چرا که باعث شد خودم هم یک سری مباحث پایه رو ازش جا بمونم و تا مدتها بعد متوجهشون نشم. به نظر من کسی که میخواد توی زمینهای وارد بشه و آموزش ببینه، حداقل اوایل کارش باید زیر نظر یه کاربلد و متخصص اون زمینه باشه، تا راه و چاه رو بهش نشون بده و اگر داشت مسیر اشتباهی میرفت، متوجهش کنه.
یکی دیگه از کارهایی که اگر برمیگشتم عقب حتما انجام میدادم، این بود که طراحی سایت رو پروژه محور جلو میرفتم، چون بیشتر به صورت خورد خورد و پراکنده یاد گرفتم، یک سری مباحث برام جا نیفتاده بود که تا شروع به انجام پروژه نکرده بودم، ازشون غافل بودم.
بعد از چند سال، full-stack بودن تبدیل به یه مشکل شده بود برام، چرا که:
- هر چی پروژه بزرگتر و پیچیده تر بود، انرژی و وقت خیلی بیشتری از من میگرفت.
- با توجه به تکنولوژیهای زیادی که برای بک و فرانت استفاده میکردم، به روز بودن با همهی اونها کار برای من مشکل بود.
- مباحث جدید زیادی برای یادگیری بود که یادگیری اونها باعث میشد مباحث قبلی فرار تر بشن.
همهی این مشکلات در full-stack بودن باعث شد که بیشتر به تخصصی و همچنین تیمی کار کردن در زمینه طراحی سایت بیشتر روی بیارم و از اونجا که علاقهی من به فرانت نزدیک تر بود، به اون روی اوردم و حتی این خودش باعث شد که به طراحی UI/UX هم روی بیارم و در این زمینه هم فعال باشم،
فریمورکها و کتابخونههای بیشتری توی فرانت رو باهاشون کار بکنم و بیشتر در جریان تکنولوژیها یا تغییرات به روز طراحی فرانت باشم.
البته فرانت کار بودن به معنی این نیست که برنامه نویس هیچ مقدمهای از طراحی بک نیازی نیست بلد باشه و برعکس، برنامه نویسی که طراحی بک سایت انجام میده، به نظر من نیازه که کلیات طراحی فرانت رو تا حدود مبتدی بلد باشه.